ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΑΒΩΤΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ KALAMAKI TRAVEL SERVICES

Χαρείτε την Σιλεσία και την Μοραβία με το γραφείο μας!

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΑΒΩΤΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ KALAMAKI TRAVEL SERVICES

 • Διάρκεια: 5 ήμερες / 4 νύχτες
 • Ημερομηνία: 29-02/ 12-01 / 2024-25
 • Αναχώρηση από: Χανιά, Ηράκλειο

Λίγα λόγια για την εκδρομή μας

Είμαστε οι μόνοι που προσφέρουμε σε αυτή την μεγαλόνησο απευθείας ναυλωμένες πτήσεις στα διαμάντια της κεντρικής Ευρώπης, σε  περιόδους high season των Χριστουγεννιάτικων γιορτών! Μπορεί τα κόστη της εκδρομής να είναι αυξημένα, αλλά εμείς διαλέγουμε να δίνουμε πακέτα υψηλών προδιαγραφών σε χαμηλές τιμές! Περιέχουμε στην ατζέντα μας επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία με ημιδιατροφή και έμπειρους συνοδούς για να ζωγραφίσουν στο πρόσωπό σας χαμόγελα. Διοργανώνουμε τις συγκεκριμένες εκδρομές πάνω από 20χρόνια κάθε χρόνο ναυλώνοντας περίπου 16 αεροπλάνα το έτος, από τα αεροδρόμια της Κρήτης και θεωρούμαστε πρωτοπόροι μεταφέροντας περίπου την περσινή χρονιά 5000 άτομα στην κεντρική Ευρώπη. Δεν είναι κρυφό ότι η αγάπη μας για τους προορισμούς αυτούς ποτέ δεν θα σταματήσει να υπάρχει καθώς το Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον με τα φοβερά τουριστικά αξιοθέατα τις κάθε χωράς μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο ουτοπικό πλανήτη!

 

 

 

 

 

Το Πρόγραμμα σε λίγες γραμμές

Την παρούσα εκδρομή την έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 459 φορές και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τις θεωρούμε κατάλληλες για τα άτομα, που θέλουν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό! Ξεκινάμε το πρόγραμμά μας πρωί καθώς έχουμε διαλέξει τις πιο ωφέλιμες ώρες πτήσεων για εσάς, ώστε να εκμεταλλεύεστε εξολοκλήρου την πρώτη και την τελευταία μέρα. Αρχίζουμε τη πρώτη μέρα μας με το την μοναδική επίσκεψή μας στο συγκλονιστικό Άουσβιτς, όπου θα μείνουμε άναυδοι με τις θηριωδίες των Γερμανών! Στην συνέχεια θα κάνουμε το  καθιερωμένο city tour στην μοναδική παλιά πόλη της Κρακοβίας, γνωρίζοντας την ιστορία και τα μυστικά της  Πολωνίας. Εκπληκτικά αξιοθέατά αποτελούν τα θρυλικά αλατωρυχεία Βιέλιτσζκα με τις περίτεχνες στοές όπως και το καταπληκτικό ιστορικό κέντρο το οποίο έχει διατηρηθεί ανέπαφο στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε το πανέμορφο Βρότσλαβ και την κουκλίστικη Βαρσοβία, τα οποία αποτελούν σφραγίδα της αρχιτεκτονικής των Πολωνών. Όλα τα παραπάνω με το Χριστουγεννιάτικο κλίμα όπου επικρατεί σέ κάθε γωνιά της Πράγας θα σας κερδίσουν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Εν συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στην γραφική παλιά πόλη της παραμυθένιας Πράγας για να μας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στον πιο απαιτητικό πελάτη!

Πρόγραμμα Εκδρομής

ΟΣΤΡΑΒΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΙΕΤΛΙΣΚΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΠΡΑΓΑ

1η Ημέρα 29/12/24: ΒΙΕΝΝΗ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ(ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ) 380ΧΛΜ -ΚΡΑΚΟΒΙΑ 76ΧΛΜ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Βιέννης με προορισμό το ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην παρακαταθήκη της ανθρωπότητας, το  ξακουστό Άουσβιτς! Πριν από 78 χρόνια απελευθερώθηκαν όσοι είχαν απομείνει από τους Ρώσους, οι οποίοι απέδειξαν τις θηριωδίες του Άξονα σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Το Άουσβιτς απέδειξε εμπράκτως πως ο άνθρωπος μπορεί να πράξει μεγάλες κτηνωδίες και για να μπορέσει κάποιος να το επισκεφτεί πρέπει να διαθέτει γερό νεύρο! Άλλωστε οι ανατριχιαστικές διηγήσεις, τα αδιανόητα εκθέματα και το ψυχρό περιβάλλον αποτελούν δέος στον καθένα μας, όμως πρέπει να τονιστεί ότι το επισκέπτονται ετησίως πάνω από 1,5 εκατομμύριο, διότι μας προειδοποιεί για τις θηριωδίες της ανθρωπότητας. Τέλος θα κατευθυνθούμε για την πανέμορφη Κρακοβία και το ξενοδοχείο μας όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και θα διανυκτερεύσουμε.

2η Ημέρα 30/12/24:ΚΡΑΚΟΒΙΑ CITY TOUR- ΒΙΕΤΛΙΤΣΚΑ(ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ) 14ΧΛΜ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτικά αλατωρυχεία Βιέλιτσκα, τα οποία απέχουν μόλις 14 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας. Ειδικότερα θα φωτογραφίσουμε τα μοναδικά στο είδος τους γλυπτά αλλά και την περίτεχνη εκκλησία από αλάτι στα έγκατα της μητέρας Γης, όπου θα θαυμάσουμε και πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού! Πρέπει να τονιστεί πως έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ΑΠΟ ΤΟ 1978, καθώς δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο στον κόσμο στο οποίο συγχωνεύονται οι φαντασμαγορικές στοές, η τεράστια έκταση και τα εκθέματα του ορυχείου! Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην γραφική  Κρακοβία, μία από τις πολυπολιτισμικότερες πόλεις της χώρας. Το ιστορικό της κέντρο παραμένει ανέγγιχτο και υποδειγματικά καλοδιατηρημένο, αφού δεν υπέστη καταστροφές στον Β’ Παγκόσμιου Πόλεμο. Η Κρακοβία είναι γνωστή στην Ευρώπη ως ένα σταυροδρόμι ιδεών, που την ανέδειξε ως ένα αξιοσημείωτο κέντρο καλλιτεχνών, πολιτισμών, τεράστιων προσωπικοτήτων άλλα και τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την εποχή των Γιαγκελλόνων από το 1386 μέχρι το 1572, χωρίς όμως  η ακμή της να σταμάτησε εκεί! Στην περιήγησή μας θα δούμε επιβλητικές εκκλησίες, φροντισμένες κατοικίες και εκπληκτικά παλάτια τα οποία συνδυάζονται με υπέροχους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και  απλώνονται κατά μήκος αυτής της ειδυλλιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 31/12/24: ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ Ή ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την πανέμορφη Βαρσοβία. Θα γνωρίσουμε την πόλη η οποία περιτριγυρίζεται από συγκροτήματα κτηρίων ηλικίας 75 ετών αν και φαίνονται άνω των 200 ετών. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Παλιά Πόλη ξεκινώντας από την γνωστή Βασιλική Οδό που ενώνει το επιβλητικό Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Υπέρλαμπρη και γοητευτική φανερώνει κουκλίστικο κάστρο της στις όχθες του Βιστούλα και μία πολυσύχναστη πλατεία που συναντιόνται ντόπιων και επισκεπτών. Από τα πλακόστρωτα δρομάκια θα διεισδύσουμε στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης και θα εκπλήττουμε από τους γιγάντιους καθεδρικούς ναούς σε μορφή εκκλησιαστικού οργάνου. Επιπροσθέτως θα φωτογραφήσουμε μικρά ιστορικά μουσεία και πολύχρωμα μπιστρό. Τέλος θα περιηγηθούμε στην γραφική κεντρική πλατεία της πόλεως με παραμυθένια κτίρια που ανοικοδομήθηκαν από την αρχή με βάση τα μεσαιωνικά τους πρότυπα από τους κατοίκους της πόλης και με μία τοπική υπαίθρια αγορά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας!

4η Ημέρα 01/01/25: ΚΡΑΚΟΒΙΑ -ΒΡΟΤΣΛΑΒ 273 ΧΛΜ

Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τα πράγματά μας  για να περπατήσουμε στο παραμυθένιο κέντρο του Βρότσλαβ. Μια πόλη η οποία συνδυάζει άψογα την αρχιτεκτονική του τότε με το τώρα, μαγεύοντας μας σε κάθε βήμα! Πολύχρωμη, σαγηνευτική, εκθαμβωτική και οικονομικά προσιτή θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη δίχως δεύτερη σκέψη.H γνωστή τέχνη του δρόμου (Street art) θα μας συνοδεύει στο κάθε μας βήμα, όπως και οι θρύλοι αυτής της πόλης η οποία την γεμίζουνε με νάνους, ξωτικά και μυθικά τέρατα! Ο ποταμός Όντρα διασχίζει το Βρότσλαβ και αξίξει πραγματικά  να κάνουμε μία κρουαζιέρα, καθώς θα περάσουμε κάτω από επιβλητικές γέφυρες, καταπράσινα πάρκα και ατελείωτη ομορφιά! Εξάλλου η πόλη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το  2016, το οποίο από μόνο του μας αναδεικνύει πολλά. Θα αρχίσουμε την περιήγηση μας από τοπανέμορφο νήσι Πιάσεκ, που τοποθετείται ανάμεσα στον ποταμό Όντρα. Έπειτα θα εντυπωσιαστούμε  από την τεράστια ομόκεντρη πλατεία Ρίνεκ με τα  περίτεχνα κτίσματα των συντεχνιών όπως και το συγκλονιστικό παλιό Δημαρχείο. Ακόμα θα επισκεφτούμε το  Hala Silesia δημιούργημα του γνωστού αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα τελειώσουμε την ξενάγηση μας με τον καταπληκτικό Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πυργίσκος έγκειται στα 92 μέτρα σε ύψος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 02/01/25: ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΠΡΑΓΑ 295ΧΛΜ

Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας και άφιξη στην μεσαιωνική Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας. Θα ξεκινήσουμε το φαντασμαγορικό πρόγραμμά μας με την ξενάγηση στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Τσεχίας αλλά και της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη γνωστή ως Μάλα Στράνα και την Παλιά πόλη ξακουστή ως Στάρε Μεστό. Πρέπει να τονιστεί ότι θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής  οδού» ως την πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι. Θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο Ομπέσνι Ντουμ δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά για το ξενοδοχείο.

  Αεροπορικά εισιτήρια
  Διανομή σε Ξενοδοχείο
  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  Ξεναγήσεις, εκδρομές περιηγήσεις
  Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Πληροφορίες

Περιλαμβανει:

 • Απευθείας ναυλωμένη πτήση τσάρτερ
 • Πρωινό καθημερινά
 • 29/12/23 QS4405 , HER 05:10 – 06:50 VIE
 • 02/01/24 QS4405, PRG 23:55 – HER 03:50
 • 1μικρή χειραποσκευή 8 κιλών
 • 1 Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών (παραδίδεται στο γκισέ του check in)
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** (3 Κρακοβία & 1 Βρότσλαβ)
 • Περιλαμβάνεται ξεναγήσεις – περιηγήσεις
 • Έμπειρος ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν οδηγός
 • Μεταφορά με λεωφορείο από τα Χανιά στο Ηράκλειο στο αεροδρόμιο και αντίστροφα

Δεν Περιλαμβανει:

 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό ή δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, είσοδοι σε μουσεία ζωολογικό – ναοί, την είσοδο στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ & στα ΒΙΕΤΛΙΣΚΑ
 • Ποτά στα γεύματα / δείπνα και στο gala δείπνο
 • Φιλοδωρήματα , Αχθοφορικά
 • Δημοτικοί φόροι
 • Φπα, Φόροι αεροδρομίου, επίναυλος καυσίμων 196Ε

Γιατί να μας επιλέξετε:

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ  ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
 • ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ
 • ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002
 • ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
 • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BUDGET
 • ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 
 • ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
 • ΜΕ ΠΟΛΥΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΨΟΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 • ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ) Ή ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
 • ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ
 • ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€
 • 28 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Highlight:

 • Μείνετε άφωνη από το ιστορικό Άουσβιτς
 • Μαγευτείτε από την πανέμορφη Κρακοβία
 • Περιηγηθείτε στην ξακουστή Εβραϊκή συνοικία στην Κρακοβία
 • Εντυπωσιαστείτε από τα περίτεχνα αλατωρυχεία Βιετλίτσκα 
 • Γευτείτε ένα παραδοσιακό νοστιμιές σε μία από τις αμέτρητες πολυφωτισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές
 • Απολαύστε την γραφική Πράγα στο απέραντο μεγαλείο της

Φόρμα Επικοινωνίας

  Περισσοτερες Εκδρομες

  Δείτε όλες τις προτάσεις