ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΛΤΙΚΗ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ας γνωρίσουμε μαζί την χώρα των ιπποτών !

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΛΤΙΚΗ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 • Διάρκεια: 7 ήμερες / 6 νύχτες
 • Ημερομηνία: 08-14/10/ 2023
 • Αναχώρηση από: Χανιά, Ηράκλειο,Αθήνα,Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για την εκδρομή μας

Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο οποίο έχουμε την ευκαιρία γευτούμε από άκρη σε άκρη την μεγαλόνησο της Ιρλανδίας! Θα επισκεφτούμε μοναδικά φυσιολατρικά τοπία ατελείωτης ομορφιάς επηρεασμένα από τον Ατλαντικό .Ένα νησί υπερπλούσιο από Κέλτικη ιστορία με πανάρχαιους μύθους και θρύλους το οποίο σε αφήνει άναυδο. Προγραμματίσαμε ένα ρεαλιστικό κυκλικό ταξίδι  του νησιού με διαμονές σε όλα τα μέρη, που πρέπει να απολαύσει ο κάθε ταξιδιώτης για να καταλάβουμε τι εστί Ιρλανδία. Ο γύρος του νησιού εξασφαλίζει ευχαρίστηση  για όλους τους τύπους ανθρώπων, αφού στα ανατολικά βασιλεύουν  οι δυο μεγαλουπόλεις Δουβλίνο και Μπέλφαστ  γεμάτες με κοσμοϊστορικά γεγονότα και απαράμιλλη αρχιτεκτονική. Από την άλλη βέβαια στην δυτική μεριά θα δούμε παραμυθένιες κωμοπόλεις κτισμένες σε περιοχές, που μας κόβουν την ανάσα!

 

Το Πρόγραμμα σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την οδοιπορική μας εκδρομή με απευθείας πτήση από Αθήνα για το ζωντανό Δουβλίνο κατευθυνόμενοι όμως για το Μπέλφαστ ! Μόλις γνωρίσουμε  την πόλη και δούμε το μουσείο του τιτανικού θα αναχωρήσουμε για την ξακουστή ¨Ακτή των Γιγάντων¨, ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο. Θα γοητευτούμε από τις γραφικές πόλεις του Ντόνεγκαλ ,Σλάιγκο, Γκωλγουέι και του Λίμερικ χωρίς όμως να παραλείπουμε το φαντασμαγορικό  φυσικό φαινόμενο των Βράχων Μοχέρ, που γλύφουν τον Ατλαντικό Ωκεανό. Διασχίζουμε το λεγόμενο πολυφημισμένο δακτυλίδι του Κέρυ, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο γοητευτικών πόλεων  σε κυκλική πορεία εξού και η συγκεκριμένη ονομασία! Συνεχίζουμε για το πολύχρωμο Κόρκ και τελειώνουμε την πανοραμική μας διαδρομή στο ιστορικό Δουβλίνο, όπου ξεναγούμαστε στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας!

Πρόγραμμα Εκδρομής

ΜΠΕΛΦΑΣΤ- AKTH ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ - ΣΤΡΑΜΠΕΙΝ - ΣΛΑΙΓΚΟ- ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ - ΒΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΕΡ- ΛΙΜΕΡΙΚ - ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΚΟΡΚ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ

1η Ημέρα 08/10/23: ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ 170ΧΛΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και  αναχώρηση οδικώς για το Μπέλφαστ την γνωστή ως πολύβουη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατάφερε μετά από 31 χρόνια αναταραχών να διαφοροποιηθεί  σε μια πόλη διαμάντι. Άφιξη και μεταφορά στο κεντρικό μας ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτιά μας διανυκτέρευσή.

2η Ημέρα 09/10/23: ΜΠΕΛΦΑΣΤ – ΑΚΤΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ 95χλμ - ΣΤΡΑΜΠΕΙΝ 180ΧΛΜ

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της, όπως το γνωστό Δημοτικό Μέγαρο, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, την Όπερα, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού και το νεότευκτο Belfast Titanic – μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού. Θα διασχίσουμε τις κεντρικές οδούς Σάνκιλ και Φωλς, γειτονιές των ταραχών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990, με τις ξακουστές παγκοσμίως τοιχογραφίες και γκράφιτι. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την “Ακτή των Γιγάντων”, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατό της Βόρειας Ιρλανδίας. Η Ουνέσκο το έχει χαρακτηρίσει ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1986 και είναι ένα δυσεύρετο γεωλογικό φαινόμενο. Εκτείνεται σε μια περιοχή των 40.000 κίονων από ηφαιστειογενές πετρώματα. Αυτά δημιουργήθηκαν από μια ηφαιστειακή έκρηξη, που υπολογίζεται ότι έγινε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια. Οι πλειοψηφία των κίονων   έχουν σχήμα εξάγωνου, βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι πολύ από αυτούς έχουν τέσσερις, πέντε, επτά ή και οκτώ πλευρές. Τελευταία στάση για σήμερα είναι το φαντασμαγορικό Στραμπέιν, μια μικρή πόλη με την γραφική του ατμόσφαιρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 10/10/23: ΣΤΡΑΜΠΕΙΝ- ΣΛΑΙΓΚΟ 65χλμ- ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ 138χλμ-BΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ 75χλμ- ΛΙΜΕΡΙΚ 75ΧΛΜ

Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας με κατεύθυνση νοτιότερα. Πρώτη μας στάση είναι η φοιτητούπολη του Γκώλγουεϊ, όπου θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της, γεμάτα κόσμο, μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού Κόριμπ και θα δούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου προσευχόταν ο Χριστόφορος Κολόμβος πριν τις αποστολές του στα πέρατα του Ατλαντικού. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τους  φοβερούς βράχους του Μόχερ, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιρλανδίας, που ελίσσονται μέσα στην άγρια θάλασσα, σε μήκος μεγαλύτερο από 8 χιλιόμετρα και ύψος άνω των 200 μέτρων. Προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα, η περιοχή του Μόχερ δίνει κάθε δικαίωμα στον ταξιδιώτη να αισθάνεται τυχερός που έφθασε σ’ αυτή την άκρη του Ατλαντικού. Τα χιλιάδες θαλασσοπούλια πολλών και διαφορετικών ειδών που ζουν και αναπαράγονται σε αυτά τα βράχια, συνεισφέρουν ηχητικά στην επιβλητικότητα του τοπίου και υπενθυμίζουν τη σημασία των γκρεμών ως βιοτόπων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν για το Λίμερικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 11/10/23: ΛΙΜΕΡΙΚ - ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΚΙΛΑΡΝΕΥ 235 ΧΛΜ

Πρωινό και αναχώρηση για το περίφημο “Δαχτυλίδι του Κέρυ, την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Αίβιρα με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της: βουνά, χωράφια, λίμνες και η εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό καθώς θα ταξιδεύουμε στην παραλιακή διαδρομή, είναι μερικές από τις εικόνες που θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται εδώ κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσαίβιν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο΄Κόνελ και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε για το Κιλλάρνευ, το οποίο το οποίο θα σας αφήσει έκπληκτους από την μοναδική φυσική ομορφιά του. Έπειτα συνεχίζουμε στην τοποθεσία Μολ όπου θα σταματήσουμε στο σημείο Λέιντις Βιού, απ’ όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνεϋ και θα δούμε τους καταρράκτες Τορκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 12/10/23:ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ - ΚΟΡΚ 95χλμ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ 258ΧΛΜ

Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό λιμάνι της Ιρλανδίας, το Κορκ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιρλανδίας,  που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας. Στη σύντομη περιήγησή μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σ. Φίνμπαρ και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Σ. Πάτρικ με την παλιά Αγγλική Αγορά. Άφιξη νωρίς στην πανέμορφη πρωτεύουσα  της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας  και ξεκινάμε για το πρώτο κομμάτι της ξενάγησης μας, με την οποία θα γνωρίσουμε την Ιρλανδική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα που συγκεντρώνουν μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους του Δουβλίνου με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών τους. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μία από τις 1.000 παμπ του Δουβλίνου, εκεί δηλαδή όπου κυλάει το ακριβό τους “ύδωρ”, η μπύρα Guinness, που παράγεται από το 1769 και εμπνέει στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα 13/10/23: ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας Θα οδηγηθούμε αρχικά στην βόρεια πλευρά του ποταμού Λίφεύ που διασχίζει την πόλη περνώντας από φημισμένα σημεία όπως το πολιτιστικό κέντρο του Τζέιμς Τζόις που έγραψε το έπος «Οδυσσέας», το κτίριο του κεντρικού Ταχυδρομείου , επίκεντρο της επανάστασης του Πάσχα , το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου , την πλατεία Παρνέλ που αποτελεί στέγη εξαιρετικών μουσείων και γκαλερί τέχνης , το δρόμο Οκόνελ , έναν από τους φαρδύτερους δρόμους στην Ευρώπη με πληθώρα κλασικών κτιρίων και περίφημα αγάλματα να τον διακοσμούν , το αποστακτήριο Ουίσκι Τζέιμσον και άλλα . Στη συνέχεια θα περάσουμε στη νότια πλευρά του ποταμού περνώντας μπροστά από το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας , το Τρίνιτυ Κόλετζ , μπορούμε να επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο της Ιρλανδίας που καθρεφτίζει την Ιστορία της χώρας μέσα από Ιστορικά και αρχαιολογικά εκθέματα του προϊστορικού, πρώιμου πολιτισμού της Ιρλανδίας μέχρι και την βίαιη σύγκρουση του. Μετά το τέλος της επίσκεψης μας συνεχίζουμε μέσα από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα πανοραμικά με την Εθνική Πινακοθήκη , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα , το σπίτι του Όσκαρ Γουιαλντ και περνώντας από το Καθεδρικό του Χριστού , την πρώτη εκκλησία του Δουβλίνου που ιδρύθηκε το 1038 θα φθάσουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου , τον εθνικό καθεδρικό της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και γνωστή από τον πρωτοπρεσβύτερο της Τζόναθαν Σουίφτ που έγραψε «τα ταξίδια του Γκιούλιβερ «. Επίσης δεν θα παραλείψουμε να δούμε και τη γειτονιά που φιλοξενεί τα κτίρια της περίφημης μαύρης μπύρας Γκίνες , το μεγαλύτερο ζυθοποιείο της Ευρώπης .Έπειτα επιστροφής στο κέντρο της πόλης . Μην ξεχάσετε να πιείτε την μπύρα σας στην Brazen Head την παλαιότερη παμπ της Ιρλανδίας. Έπειτα μεταφορά στο γήπεδο για την παρακολουθήσει του αγώνα τις Εθνικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας με την Ιρλανδία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα 14/10/23: ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση τις επιστροφής

  Αεροπορικά εισιτήρια
  Διανομή σε Ξενοδοχείο
  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  Ξεναγήσεις, εκδρομές περιηγήσεις
  Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Πληροφορίες

Περιλαμβανει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΧΑΝΙΑ/ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣ/ΚΗ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ & ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΧΑΝΙΑ/ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣ/ΚΗ
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 3*** και 4****
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές ανά ημέρα όπως απαιτεί το πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις – εκδρομές –περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα καθημερινά  με έμπειρους ελληνόφωνους τοπικούς ξεναγούς
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 • Δημοτικοί φόροι

Δεν Περιλαμβανει:

 • Κόστος εισόδων όπου απαιτούνται (π.χ. μουσεία, ναοί κλπ)
 • Βαλίτσα 20 κιλών
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου 390Ε

Γιατί να μας επιλέξετε:

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
 • ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ
 • ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004
 • ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
 • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BUDGET
 • ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 
 • ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
 • ΜΕ ΠΟΛΥΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΨΟΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 • ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΓΩΝΑ

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
 • ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ
 • ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 500€
 • 28 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Highlight:

 • Γνωριμία με το υπερσύγχρονο μουσείο του Τιτανικού
 • Περπατήστε σε ένα εξωπραγματικό γεωλογικό φαινόμενο την <<Ακτή των Γιγάντων>>
 • Περιηγηθείτε στις γραφικές πόλεις της Ιρλανδίας με τα πολύχρωμα σπιτάκια
 • Μάθετε το πολυτάραχό Δουβλίνο και το ιδιαίτερο Μπέλφαστ
 • Φωτογραφίστε τους εντυπωσιακούς βράχους του Μόχερ
 • Μην ξεχάσετε να γευτείτε παραδοσιακές μπύρες στα γνωστά παμπ της Ιρλανδίας

Φόρμα Επικοινωνίας

  Περισσοτερες Εκδρομες

  Δείτε όλες τις προτάσεις