Εξερευνήστε την μεσαιωνική Τσεχία!

ΟΙ 3 ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ !

Εξερευνήστε την μεσαιωνική Τσεχία!

Οι Έλληνες κρύβουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια στην Τσεχική Δημοκρατία, καθώς εμπεριέχει ότι δεν κατέχει η Ελλάδα δηλαδή Μεσαίωνα! Μια χώρα που δεν σταματάει να σε εκπλήσσει συνεχώς με πανέμορφες πόλεις όπως το περίτεχνο Τσέσκυ Κρούμλοβ, το ιαματικό Κάρλοβυ Βάρυ και  την γοητευτικότερη όλων με διαφορά την πολυφημισμένη Πράγα.

Πράγα: Πράγα μια αχόρταγη  απόλαυση αρχιτεκτονικού θεάματος, που σε κάθε της γωνιά σε αφήνει άφωνο με το μεγαλείο του μπαρόκ και του γοτθικού μυστικισμού. Απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Μολδάβα , στην περιοχή της Βοημίας με πληθυσμό 1,5 εκατομμύρια κατοίκους. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, γεμάτη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, γραφικά στενά και εντυπωσιακά μνημεία. Η καστρούπολη της Πράγας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Άλλα σημαντικά μνημεία περιλαμβάνουν το Ρολόι της Πράγας, την Παλαιά Πόλη με την παραλία του Βλτάβα, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου.Ένα από τα κύρια στοιχεία της Πράγας είναι η πλούσια αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Οι μπαρόκ και γοτθικές καθεδρικές εκκλησίες, τα ανάκτορα και τα κάστρα, καθώς και τα γραφικά δρομάκια, συμβάλλουν στο να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το ιστορικό κέντρο της Πράγας έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά. Επιπλέον, η Πράγα έχει μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή. Ο πολυσύχναστος δρόμος Karluv Most (Γέφυρα του Κάρολου) συνδέει το ιστορικό κέντρο με το Κάστρο της Πράγας, ενώ το Παλάτι του Πράγας προσφέρει εκπληκτικές πανοραμικές θέας της πόλης. Μην ξεχνάμε την πλούσια μουσική κληρονομιά της Πράγας. Οι δρόμοι της πόλης έχουν αναπαρασταθεί σε έργα κλασικής μουσικής, ενώ η πόλη έχει επίσης συνδεθεί με μεγάλους συνθέτες όπως ο Wolfgang Amadeus Mozart και ο Antonín Dvořák.Συνολικά, η Πράγα παρέχει μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τη μουσική σε έναν αξέχαστο προορισμό.

Κάρλοβι Βάρυ: Το Κάρλοβι Βάρυ (Karlovy Vary) είναι μια πόλη θερμαλών πηγών και λουτρών, που βρίσκεται στη δυτική Τσεχία. Η πόλη είναι γνωστή για τα ευεργετικά ιδιότητα των θερμαλών πηγών της και τα πολυτελή λουτρά της. Οι περίφημες πηγές, όπως η Vřídlo, εκρύβονται μέσα σε όμορφα κτίρια και πλατείες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα υδροθεραπευτικά λουτρά, να περιηγηθούν στα γραφικά δρομάκια και να απολαύσουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα της πόλης.Τα ιαματικά πηγάδια του Κάρλοβι Βάρυ έχουν βρεθεί χρησιμοποιημένα από αιώνες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα επισκέπτες έρχονται στην πόλη για να απολαύσουν τα θερμά λουτρά και να πιουν τα νερά από τις πηγές. Τα ιαματικά κέντρα και τα ξενοδοχεία συμπληρώνουν την εμπειρία της ευεξίας.Η αρχιτεκτονική του Κάρλοβι Βάρυ είναι εντυπωσιακή, με παλάτια, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακές βίλες. Οι περίφημες ιαματικές πηγές συνοδεύονται από όμορφους ναούς και κτίρια που δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.Η πόλη διαθέτει και μια πολυποίκιλη κουζίνα που περιλαμβάνει τοπικά πιάτα και ειδικότητες. Το παραδοσιακό λικέρ Becherovka είναι εξίσου διάσημο και απολαμβάνεται σε πολλά από τα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης. Εκτός από τα ιαματικά κέντρα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περίπατους στα όμορφα κήποι και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό και την ιστορία του Κάρλοβι Βάρυ μέσα από τα μουσεία και τις γκαλερί της πόλης. Συνολικά, το Κάρλοβι Βάρυ προσφέρει μια υπέροχη συνδυασμένη εμπειρία χαλάρωσης, ιατρικής φροντίδας και πολιτισμού σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Τσέσκυ Κρούμλοβ: Το Τσέσκυ Κρούμλοβ (Český Krumlov) είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη νότια Τσεχία και είναι ενσωματωμένη στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Η πόλη είναι γνωστή για το εντυπωσιακό κάστρο της, τα γραφικά δρομάκια με παραδοσιακά κτίρια και τη γενική της μεσαιωνική αίσθηση. Ο ποταμός Μολδάβα περιβάλλει την πόλη και προσθέτει στο εντυπωσιακό τοπίο. Το Τσεσκί Κρουμλόβ είναι μια γραφική πόλη στην κεντρική Τσεχία που διακρίνεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της και τον πλούτο της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια από την Πράγα και αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό προορισμό. Η πόλη χαρακτηρίζεται από τα όμορφα και πολύχρωμα κτίρια της, τα οποία αντικατοπτρίζουν την πολυμορφία των αρχιτεκτονικών στυλ που έχουν επηρεάσει την περιοχή κατά τη διάρκεια των αιώνων. Από μεσαιωνικές πύργους και γοτθικούς ναούς έως μπαρόκ κτίρια και παλάτια, προσφέρει μια μαγευτική ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στο παρελθόν. Ένα από τα εμβληματικά σημεία της πόλης είναι το Κάστρο του Τσεσκί Κρουμλόβ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από τη γύρω περιοχή. Επίσης, οι γραφικοί δρόμοι και τα πλακόστρωτα πεζοδρόμια προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της πόλης. Ο πολιτισμός και η τέχνη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο Τσεσκί Κρουμλόβ. Τα μουσεία, οι γκαλερί και οι καλλιτεχνικοί χώροι προσφέρουν μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την τοπική τέχνη και ιστορία.  Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά γλυκά, όπως το “trdelník”, ένα γλυκό ψωμί που στρίβεται σε σχήμα κύλινδρου και σερβίρεται με διάφορα γεμίσματα. Συνολικά, το Τσεσκί Κρουμλόβ προσφέρει μια μαγευτική μίξη αρχιτεκτονικής, ιστορίας, τέχνης και γαστρονομίας, καθιστώντας το έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Τσεχία.

Αυτοί οι τρεις προορισμοί η Πράγα, το Κάρλοβυ Βάρυ και το Τσέσκυ Κρούμλοβ αντιπροσωπεύουν μόνο μερικά από τα πολυάριθμα μοναδικά και γοητευτικά μέρη που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στην Τσεχία.